Åreknuder

Hvor meget ved du om åreknuder og behandling af dem?

Mange danskere ved ikke meget om åreknuder. Det er dog en almindelig lidelse, der rammer mange danskere, og derfor er det en god ting at have lidt viden om dem. Åreknuder kommer som oftest med alderen og rammer lidt flere kvinder end mænd. De opstår ved, at veneklapperne holder op med at virke. Veneklapperne fungerer som små ventiler i blodårerne, der skal sørge for, at blodet kun kan løbe den ene vej. Når veneklapperne ikke længere virker, som de skal, vil blodet samle sig lidt i ben og arme. Det vil lægge pres på årerne, som vil udvide og slynge sig, hvorfor der bliver skarpt en ”knude af årer”.

Mange åreknuder behandles af kosmetiske årsager

Åreknuder er normalt ikke farlige. Kun ganske få oplever symptomer som træthed og ømhed i benene. For langt de fleste er det af kosmetiske årsager, at de ønsker åreknuderne fjernet. De vil nemlig vise sig som blå ”buler” under huden på arme og ben. Det kan være irriterende, hvis man gerne vil kunne gå i korte ærmer og shorts, uden at åreknuderne skal vises frem. Heldigvis er det langt fra så besværligt at få behandlet sine åreknuder, som det har været tidligere.

Få fjernet knuderne med laserbehandling

Hos kirurgen.dk kan man få fjernet sine åreknuder med en ukompliceret laserbehandling. Den kan du læse mere om her. Tidligere krævede det et kirurgisk indgreb at få fjernet sine åreknuder, men det er ikke længere tilfældet. Laserbehandlingen er stort set smertefri og giver små gener. For de fleste er det muligt at gå på arbejde allerede dagen efter, og fordi der ikke er noget kirurgisk indgreb, dannes der ikke ar på samme måde. Hvis man ønsker sine åreknuder fjernet af kosmetiske årsager, er det altså en god mulighed at blive behandlet med laser.