Frokost.dk - Firma frokost

Har din arbejdsplads en god og lækker firma frokost?

En sund, mættende og ikke mindst lækker firma frokost er vigtig for alle arbejdspladser. Især hvis virksomheden vil tiltrække kompetent arbejdskraft, er personalegoder et must-have. Der er nemlig ikke kun en høj lønforhøjelse, der giver medarbejdertilfredshed – selv billige frynsegoder kan gøre en stor forskel

Mange virksomheder kender til følelsen af at have økonomiske udfordringer. Små og mellemstore virksomheder er selvsagt mest udsatte for finansielle udsving, hvilket gør tilværelsen for medarbejderne usikker. Men i stedet for at bekymre sig over personalets lønkrav og –ønsker, er der mange andre ting, virksomheder kan gøre for at øge medarbejdertilfredsheden. En firma frokost er en mulighed, hvis der ikke er plads til højere lønninger i budgettet, men også mindre goder som mange finder selvsagte, er attraktive gulerødder for medarbejderne

 

Firma frokost, kaffe og gaver

Ifølge en rundspørge gennemført af Opinion for Deloitte i 2016 er der helt præcist 39 goder, medarbejderne vægter højt. De mest populære var overraskende nok hverken sundhedsforsikring eller dyre firmabiler men derimod kaffe, frugt og gaver. På listen over medarbejdergoder findes også firma frokost, som mange lønmodtagere ser som en attraktiv del af en arbejdsplads. Det er nemlig ikke blot et sundt og nærende måltid, man får fra en firma frokost – man får bedre kollegialt samvær og dermed bedre arbejdsmiljø.

En firma frokost sikrer, at medarbejderne lærer hinanden at kende. Det er ideel mulighed for at skabe en virksomhedskultur, hvor medarbejderne hiver hinanden op og skaber engagement blandt kollegaerne.

Flere undersøgelser viser også, at bedre sammenhold på arbejdspladsen nedsætter sygefraværet markant. En firma frokost kan derfor være en fornuftig udgift for alle virksomheder – selv dem der kæmper med økonomien.

 

Firma frokost skaber overskud

Virksomhedsejere kan være tilbageholdende med at anskaffe firma frokost, hvis økonomien har trænge kår. Men det kan betale sig for langt de fleste firmaer at vende blikket mod medarbejdertilfredsheden frem for regnskaberne. Flere undersøgelser peger på, at høj medarbejdertilfreds gavner produktiviteten – og derfor også bundlinjen.

En ny undersøgelse med dansk deltagelse i form af økonomiprofessor Jan Mouritsen fra CBS, har konkluderet, at virksomheder med høj social kapital øger produktiviteten.

Virksomheder kan øge deres produktivitet med hele 13 procent, hvis de forbedrer deres sociale kapital – og det gøres blandt andet gennem firmafrokost.